“Wij willen ons steentje bijdragen”

Foto van de team van Optiek Frank Nuytinck

“Wij willen ons steentje bijdragen”

Optiek Frank Nuytinck is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak is een gevestigde waarde in het Oost-Vlaamse Evergem. Zaakvoerder Frank Nuytinck steunt al jaren persoonlijk Licht voor De Wereld en kent de organisatie dus goed. Met het label van ‘Opticien voor de Wereld’ wil hij een stap verder gaan in de samenwerking.

“Iemand kan niet iedereen helpen, maar iedereen kan wel iemand helpen. Je geboorteplaats bepaalt zoveel. In België is gezondheidzorg bijna een evidentie. Mocht iedereen met gelijke kansen kunnen vertrekken, zou de wereld er toch veel leuker en mooier uitzien. Op deze manier willen wij ook ons steentje bijdragen”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’.