fbpx
 

“Een project waar ik graag aan meewerk!”

Optiek Eveline

“Een project waar ik graag aan meewerk!”

Optiek Eveline is één van onze nieuwe ‘Opticiens voor de Wereld’. Zaakvoerster Eveline legt uit waarom ze het belangrijk vindt om het label te behalen:

“Hier is het bijna een evidentie, dat wanneer we niet goed zien of een ander visueel probleem hebben, we naar de opticien of oogarts gaan en geholpen worden. Dagelijks help ik mensen om opnieuw goed te zien. In ontwikkelingslanden in Afrika is dit echter helemaal geen vanzelfsprekendheid. Door Licht voor de Wereld te steunen, kunnen we van hieruit ons steentje bijdragen om ook daar mensen hun zicht terug te schenken. Een project waar ik graag aan meewerk!”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.