Optiek Dumont

“Het hele team is enthousiast”

  Optiek Dumont is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Brugge ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Het volledige team is enthousiast over hun engagement:

  “Optiek Dumont Kids is al 21 jaar begaan met het zicht van onze kinderen. Met veel passie helpen we hen aan een modieuze bril en perfecte glazen. We weten heel goed dat visuele gezondheid een basisbehoefte is en dat er in Afrika niet altijd kan worden voldaan aan deze behoefte. Daarom steunen we zeer graag Licht voor de Wereld. We verzamelen al jaren oude kinderbrillen in voor een weeshuis in Senegal, via een klant worden ze daar persoonlijk afgegeven. Maar nu gaan met Licht voor de Wereld stapje verder. We doen dit met de volle goesting . Goed zicht voor alle kinderen: daar gaan we voor!

  Lees verder onder de foto.

  Winkel van Optiek Dumont

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.