Optiek Dejonghe

“Goed zien is geen luxe, maar een basisbehoefte”

  Optiek Dejonghe is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Poperinge ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Zaakvoerder Frederik legt uit waarom zijn optiekzaak Licht voor de Wereld steunt:

  “Meer dan twintig jaar geleden studeerde ik af als opticien en ondertussen ben ik zeven jaar zelfstandig. Wij steunen Licht voor de Wereld omdat slecht zien voor niemand leuk is. We vinden het belangrijk ons steentje bij te dragen voor diegenen die het niet altijd even makkelijk hebben. Dat doen we lokaal, maar wensen we nu ook te doen via dit project. Het geeft een goed gevoel als je mensen kan helpen. En goed zien is geen luxe! Het is een basisbehoefte. We zijn dan ook blij op deze manier de kinderen te kunnen voorzien van een goed zicht.”

   (lees verder onder de foto)

  Winkel van Optiek Dejonghe 

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.