“Kinderen de beste kansen geven”

Optiek Decoster-Robeyns

“Kinderen de beste kansen geven”

Optiek Decoster-Robeyns uit Sint-Gillis-Waas is ‘Opticien voor de Wereld’. Samen kinderen de beste kansen geven en vermijdbare kinderblindheid uit de wereld helpen is de motivatie van deze optiekzaak.

Zaakvoerster Françoise legt uit: “Naar schatting zijn er wereldwijd 1.4 miljoen kinderen blind. Oorzaken zijn vitamine A-tekort, aangeboren of traumatische cataract, onbehandelde ooginfecties of niet-vastgestelde oogafwijkingen. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie kan 40 procent van alle gevallen van kinderblindheid verholpen worden. Licht voor de Wereld leidt gemeenschapswerkers op om kinderen met oogproblemen tijdig op te sporen. Dit is voor mij heel belangrijk. Zo kunnen kinderen door lokale oogartsen, gesteund door Licht voor de Wereld, geopereerd worden wanneer cataract is vastgesteld. Hierdoor krijgen ze opnieuw zicht op een mooie toekomst.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’