fbpx
 

“Goed zicht is een basisrecht”

Optiek Daelman

“Goed zicht is een basisrecht”

Optiek Daelman uit Londerzeel is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak ontvangt het label van de ngo ‘Licht voor de Wereld’.

Bovendien gaat de optiekzaak een extra engagement aan en kiezen zij voor co-branding. Voor elke multifocale bril die verkocht wordt, schenken zij twee euro aan Licht voor de Wereld, voor elke unifocale bril één euro.

Zaakvoerder Michel Daelman legt uit waarom hij Licht voor de Wereld wil steunen:

“Wij zetten hier mee onze schouders onder omdat wij van mening zijn dat een goed zicht een basisrecht is van iedereen op deze planeet!”

 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Sommige opticiens willen nog verder gaan in hun engagement. Ze zijn onze geprivilegieerde partners die aan co-branding doen. Ze zullen voor elke verkochte bril, een bijdrage schenken aan Licht voor de Wereld. Hiermee kan Licht voor de Wereld nog meer kinderen een goed zicht schenken.