“Als opticien wil je mensen helpen”

Optiek Claeys

“Als opticien wil je mensen helpen”

“Als opticien wil je mensen helpen”, zegt Mieke Claeys, zaakvoerster van Optiek Claeys. De optiekzaak uit Zottegem engageert zich als “Opticien voor de Wereld”.

“Bij hulp voor ontwikkelingslanden, denken we misschien niet meteen aan de strijd tegen vermijdbare blindheid. Als opticien kennen we echter als geen ander het belang van goede oogzorg. We weten hoe cruciaal dit is voor een kwalitatief leven. Daarom staan we volledig achter het waardevolle werk van Licht voor de Wereld”.

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’