Optiek Cardoen: enthousiaste betrokkenheid

Optiek Cardoen

Optiek Cardoen: enthousiaste betrokkenheid

Optiek Cardoen uit Beselaere engageert zich met veel enthousiasme als “Opticien voor de Wereld” en verstrekt zijn partnerschap via “co-branding”.

Als optieker in België ben ik altijd heel gelukkig wanneer ik mijn klanten opnieuw beter laat zien. Ik besef echter goed dat dit in ontwikkelingslanden in Sub-Sahara Afrika niet zo vanzelfsprekend is. Ik was daarom meteen enthousiast toen ik gecontacteerd werd door “Licht voor de Wereld”, de Belgische ngo die vermijdbare kinderblindheid bestrijdt in Congo, Rwanda en Tanzania. Hiervoor wens ik mij ten volle te engageren.”

Zaakvoerdster Siska Cardoen legt uit hoe klanten een vrijwillige bijdrage kunnen leveren. “Ook klanten die een steentje willen bijdragen, kunnen dit door na een kleine herstelling in de nazorg een bijdrage te leveren in een collectebus. Deze herstellingen doe ik steeds gratis. Hiermee helpen we samen kinderen met oogproblemen een zicht te geven op een betere toekomst.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ en co-branding

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Sommige opticiens willen nog verder gaan in hun engagement. Ze zijn onze geprivilegieerde partners die aan co-branding doen. Ze zullen voor elke verkochte bril, 1 euro schenken aan Licht voor de Wereld. Met deze bijdrage kan Licht voor de Wereld nog meer kinderen een goed zicht schenken.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’