fbpx
 

Optiek Caluwaerts is Opticien voor de Wereld

Optiek Caluwaerts

Optiek Caluwaerts is Opticien voor de Wereld

Optiek Caluwaerts engageert zich als Opticien voor de Wereld. Zaakvoerder Bart Caluwaerts legt uit waarom: “Hier zorg ik dat kinderen en volwassenen goed kunnen zien. Ik vind dat iedereen recht heeft op optimaal zicht, zeker kinderen. Ik was dan ook snel overtuigd om het werk van Licht voor de Wereld te ondersteunen. Samen zorgen we dat kinderen en volwassenen niet nodeloos blind blijven.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’