fbpx
 

“Ter herinnering aan mijn grootvader”

Optic Alain - Optiek Alain

“Ter herinnering aan mijn grootvader”

Optiek Alain steunt Licht voor Wereld als ‘Opticien voor de Wereld’. De motivatie voor deze samenwerking is heel bijzonder.

Alain Tison, zaakvoerder van Optiek Alain in Brussel, heeft een persoonlijke band met Rwanda, waar Licht voor de Wereld haar projecten heeft. “Mijn moeder is opgegroeid in Kigali, de hoofdstad van Rwanda. Ik ken het land dus zelf ook goed.”

‘“Bovendien was mijn grootvader, die ook in Rwanda woonde, zwaar bijziend. Hij hechtte dus erg veel belang aan zijn ogen zei en liet in zijn testament optekenen dat hij ook de allerarmsten zicht wilde schenken. Door Licht voor de Wereld te steunen, wil ik de herinnering aan mijn grootvader en zijn vrijgevigheid eren.”

Het mooie werk dat Licht voor de Wereld al meer dan twintig jaar doet in Afrika heeft Alain overtuigd: “Ik vind het fantastisch dat Licht voor de Wereld het lokaal medisch en administratief personeel intensieve opleidingen geeft en zo oogzorg toegankelijk maakt voor iedereen, ook de allerarmste mensen. Dat wil ik met mijn optiekzaak graag steunen.”

 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’.