fbpx
 

“Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Optiek Acke

“Tijd voor een nieuwe uitdaging”

Optiek Acke is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Brugge (Sint-Jozef) ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Bovendien gaat de optiekzaak een extra engagement aan en kiezen zij voor co-branding. Voor elke multifocale bril die verkocht wordt, schenken zij twee euro aan Licht voor de Wereld, voor elke unifocale bril één euro.

Zaakvoerders Sabrina en Peter zijn heel enthousiast over hun deelname aan dit project:

“Na twintig jaar Optiek Acke is het tijd voor een nieuwe uitdaging en tijd om onze grenzen te verleggen. Optiek Acke gaat internationaal! Onze slogan is ‘oog voor perfectie’. Met ons partnerschap met Licht voor de Wereld willen wij Afrikaanse kinderen zicht geven op een beter leven.”

(lees verder onder de foto)

Foto van de optiekzaak

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Sommige opticiens willen nog verder gaan in hun engagement. Ze zijn onze geprivilegieerde partners die aan co-branding doen. Ze zullen voor elke verkochte bril, een bijdrage schenken aan Licht voor de Wereld. Hiermee kan Licht voor de Wereld nog meer kinderen een goed zicht schenken.