Opticien Vandiest strijdt tegen kinderblindheid

  Opticien Vandiest is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Sint-Genesius-Rode ontvangt het label van Licht voor de Wereld.

  Zaakvoerster Daisy legt uit waarom zij zich wil inzetten voor Licht voor de Wereld:

  “Ik startte in 1986 als zelfstandige opticien in mijn dorp en wilde voor iedereen een passende uitleg en antwoord vinden voor zijn of haar oogproblemen. Want goed zicht is een basisrecht voor iedereen! Door me in te zetten als ‘Opticien voor de Wereld’ kan ik nu ook iets betekenen voor kinderen met oogproblemen in Afrika. Zo kan ik mijn passie voor ogen nog verder uitbreiden.”

  (lees verder onder de foto’s)

   

   

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.