Optic Midi

Optic Midi is ‘Opticien voor de Wereld’

  Optic Midi is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak in Sint-Gillis staat al sinds 1995 in voor een goed zicht van haar klanten.

  Nu steunt de zaak ook Licht voor de Wereld. Op die manier helpen ze ook kinderen met oogproblemen in Congo, Rwanda en Tanzania:

  “Iedereen binnen het team is papa of mama. Wij zijn er ons van bewust hoeveel geluk onze kinderen hebben met een goed gezichtsvermogen. Een groot aantal van onze klanten hebben Afrikaanse roots, dus toen Licht voor de Wereld met dit aanbod aanklopte, aarzelden wij geen seconde. Wij waren het erover eens dat we deel wilden uitmaken van het avontuur.”

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

  Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.