Onrechtvaardige situatie aanpakken

Drie mensen van Optiek Jo

Onrechtvaardige situatie aanpakken

Optiek Jo uit Olsene is sinds kort ‘Opticien voor de Wereld’. Licht voor de Wereld reikt het label uit aan geëngageerde optiekzaken die de strijd tegen kinderblindheid in Afrika steunen.

Zaakvoerder Jo Nys vertelt waarom hij absoluut het label wilde behalen: “In Afrika worden mensen blind door cataract, terwijl dit hier moeiteloos verholpen wordt. Licht voor de Wereld pakt deze onrechtvaardige situatie aan en daar willen wij een steentje aan bijdragen.”

Optiek Olsene
Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.
Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’