Nuru-instituut voor blinde en slechtziende kinderen in Lubumbashi

Nuru-instituut in Lubumbashi

  Nuru is het enige centrum in het zuiden van Congo dat gespecialiseerd is in schoolse en professionele re-integratie van blinde en slechtziende kinderen. Licht voor de Wereld steunt het pedagogische luik van de school sinds 2008.

  Alle leerkrachten kregen een opleiding in de Montessori pedagogie en leerden hoe zij bepaalde elementen van deze methode in het gespecialiseerd onderwijs kunnen integreren.

  Voorkant van het Nuru gebouwBij het begin van het schooljaar 2021-2022, volgden 58 blinde en slechtziende kinderen onderwijs in het Nuru Instituut (19 meisjes en 39 jongen).

  In 2018 werden ook bouwwerken aangevat op een terrein naast het Nuru Instituut. Zes kamers worden er ingericht voor universiteitsstudenten die huur zullen betalen. De inkomsten kan het instituut gebruiken om zijn werking te financieren. Met het optrekken van dit gebouw vergroten we de duurzaamheid van het project. Naast de studentenkamers is er in dit gebouw eveneens ruimte voor het kantoor en een vergaderruimte van Licht voor de Wereld. Hier zullen ook de opleidingen voor het personeel van al onze partners doorgaan.  Verder komt er ook een opslagruimte.

   

  Je kan ons helpen deze school voor blinde en slechtziende kinderen te financieren, evenals onze andere onderwijsprojecten in Afrika:

  Ja, ik doe een gift