Mill’Optics is opticien voor de wereld

Mill'Optics

Mill’Optics is opticien voor de wereld

Mill’Optics behaalt het ‘Opticiens voor de Wereld’ label. De optiekzaak uit Hamme-Mille doet een waardevolle bijdrage aan Licht voor de Wereld en helpt zo vermijdbare kinderblindheid bestrijden in Afrika.

Philippe Truyens, zaakvoerder van Mill’Optics legt uit waarom zij het werk van Licht voor de Wereld ondersteunen:

“Als opticiens zijn we dagelijks in de weer om mensen terug goed te laten zien, want goed zien is van essentieel belang.  Gelukkig zijn we hier goed uitgerust en kunnen we rekenen op uitstekende medische kennis, producten en middelen. In Afrika leven velen echter nog met een visuele beperking zonder dat ze enige hulp krijgen. We zijn daarom heel blij dit project te steunen. Zo helpen we mee een einde maken aan vermijdbare blindheid!”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

 We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’