Anesthesie, Mwangaza

Kwaliteitsvol materiaal voor onze ziekenhuizen

  Dankzij de vrijgevigheid van onze sympathisanten kon Licht voor de Wereld belangrijk materiaal aankopen voor drie van onze partnerziekenhuizen.

  De twee nieuwe operatiestoelen van het Kabgayi oogziekenhuis.

  Het Mwangaza oogziekenhuis, één van de weinige ziekenhuizen in Congo waar kinderen met cataract een zichtreddende ingreep kunnen krijgen, heeft een nieuw anesthesietoestel ontvangen. Dit draagt bij tot succesvolle operaties bij kinderen die, in tegenstelling tot bij volwassenen, onder volledige narcose plaatsvinden.

  Uit heel Rwanda en uit buurlanden Congo en Burundi komen mensen naar het Kabgayi oogziekenhuis, hét referentiecentrum voor oogzorg. Deze rol wordt verder onderschreven door de aanschaf van twee nieuwe operatiebedden en -stoelen. Zo garanderen we er kwaliteitsoogzorg.

  In Songea, Tanzania, ligt het Saint Joseph Hospital. Ook al beschikt ze reeds over een basisuitrusting wordt bijkomend materiaal aangeschaft om onder andere kinderen te kunnen onderzoeken: twee draagbare spleetlampen voor het onderzoek van het achterste oogsegment en de diagnose van oogziekten en -trauma’s en drie draagbare indirecte oftalmoscopen, of oogspiegels, voor het onderzoek van de achterkant van het oog, de fundus, bij kinderen.

  Duizend maal dank aan onze vrijgevige donateurs! Dankzij jouw steun kunnen deze ziekenhuizen zich blijven inzetten voor oogzorg van de beste kwaliteit voor de vele kinderen die er worden behandeld.

  Wil jij ook helpen? Schenk een zichtreddende cataractoperatie. Met 52 euro red je het zicht van een volwassene. Een operatie die het leven van een kind verandert, kost amper 150 euro.

  Doe vandaag nog een gift!

  Foto header: Het nieuwe anesthesietoestel in het Mwangaza ziekenhuis.