fbpx

Zelfs tijdens deze coronacrisis zetten Congolese oogartsen zich in om blindheid te bestrijden.
Steun hen!

Lubumbashi, Congo | Dokter Francine Nday: “We willen geen enkele patiënt omwille van financiële redenen naar huis sturen zonder behandeling.”

Aan al onze partnerziekenhuizen is een sociale dienst verbonden. Deze dienst zorgt dat alle patiënten met oogaandoeningen, ook de allerarmste mensen, een behandeling krijgen. De sociaal assistente bekijkt samen met de patiënt hoeveel zij of hij kan bijdragen voor de operatie- en behandelingskosten. De rest past de sociale dienst bij.

De coronacrisis zorgt in Congo voor stijgende voedselprijzen en nog minder inkomsten voor de meest kwetsbare mensen. “Onze sociale dienst krijgt steeds meer aanvragen. Het wordt steeds moeilijker om iedereen te helpen”, zegt dokter Francine.

Help ons oogzorg toegankelijk te blijven maken voor de meest kwetsbare mensen. Doe een gift.

SCHENK EEN
OOGOPERATIE

Jij kan een grote impact hebben op het leven van een kind.
Met 150 euro, de kost van een cataractoperatie, red je zijn of haar zicht.

OPEN OGEN
DOE EEN GIFT

Welk bedrag je ook schenkt, jouw gift maakt een zichtbaar verschil.
Samen staan we sterker in de strijd tegen vermijdbare blindheid.

De kleine Yohari krijgt dankzij de sociale dienst een oogoperatie

De kleine Yohari kijkt een beetje angstig. Het meisje is drie jaar en heeft haar rechteroogje zwaar beschadigd door een ongelukje tijdens het spelen. Zonder een dringende oogoperatie zal zij halfblind blijven. Mama Rose maakt zich ernstig zorgen want haar gezin heeft niet de financiële middelen om de operatie te betalen. Gelukkig heeft ook het Sainte Yvonneziekenhuis een sociale dienst. Na een gesprek met de sociaal assistente, moet het gezin maar een deel van de operatie betalen.

Dokter Francine opereert de kleine Yohari nog diezelfde dag. De dag na de operatie onderzoekt dokter Francine het meisje opnieuw. De dokter is heel tevreden. De operatie verliep goed en haar oogje zal goed herstellen. De kleine meid zal niet halfblind moeten opgroeien. De dokter geeft haar mama medicatie mee om het oog verder te verzorgen.

Een relatief eenvoudige operatie maakt een wereld van verschil.
Enkel met jouw steun kunnen we de allerarmste mensen blijven toegang geven tot kwaliteitsvolle oogzorg.
Doe een gift. Bedankt!

JAARLIJKSE RESULTATEN

icoon1

9

oogziekenhuizen

icoon2

271375

consultaties

icoon3

22420

operaties

icoon4

11433

cataractoperaties

icoon5

27955

brillen

icoon6

631

kinderen naar school