Lancering ‘Her Abilities’

Profielfoto van Yetnebersh op grijze achtergrond

Lancering ‘Her Abilities’

We zijn ontzettend trots dat we vandaag, op de #InternationaleVrouwendag, ‘HER ABILITIES’ mogen lanceren. Het is de eerste internationale onderscheiding die de verwezenlijkingen van vrouwen met een beperking viert.

Erkenning voor vrouwen met een beperking
Onze collega Yetneberesh Nigussie is de drijvende kracht achter ‘Her Abilities’: De Ethiopische advocate is zelf blind en werkt als ‘Senior Inclusion Advisor’ bij Light for the World. Ze kreeg al verschillende prestigieuze prijzen omwille van haar persoonlijke doorzettingskracht en mededogen en om de wereldwijde stem die ze geeft aan personen met een beperking. De Ethiopische is een vurig pleitbezorger van hun rechten en van inclusieve educatie.

The Spirit of Helen Keller Award en The Right Livelihood Award die Yetnebersh Nigussie won, inspireerden de advocate en Light for the World om op de Internationale Wereldvrouwendag ‘HER ABILITIES’ te lanceren.

Focus op de 99 mogelijkheden
“Ik ben erg blij met de onderscheidingen die ik mag ontvangen maar ik weet dat er miljoenen vrouwen zijn die elke dag fantastische zaken verwezenlijken, zonder dat ze daar ooit maar enige vorm van erkenning voor krijgen. Ik zocht naar een gelegenheid om iets terug te schenken aan een gemeenschap die zo vaak aan de kant blijft staan of onzichtbaar is in de samenleving namelijk de vrouwen met een beperking. Daarom lanceer ik, uit naam van Light for the World, een nieuwe prijs: ‘HER ABILITIES’. Een onderscheiding die echt de verwezenlijkingen van zoveel briljante vrouwen in de schijnwerpers zal zetten. De belangrijkste boodschap van ‘HER ABILITIES’ is dat we moeten focussen op onze 99 mogelijkheden en niet op 1 beperking,” vertelt Nigussie.

‘HER ABILITIES’ zal de verwezenlijkingen van vrouwen met een beperking in volgende drie categorieën bekronen:
– Gezondheid en educatie
– Rechten
– Kunst en sport

We maken de eerste winnaars op de Werelddag voor Personen met een Beperking, op 3 december 2018, bekend.