Label voor 4 samenwerkende optiekzaken

Optiek Albrecht

Label voor 4 samenwerkende optiekzaken

Vier samenwerkende optiekzaken uit Oost- en West-Vlaanderen krijgen van Licht voor de Wereld het label ‘Opticien voor de Wereld’. Deze vier optiekzaken doen hiermee een belangrijke bijdrage in de strijd tegen kinderblindheid:

 

“Vandaag staan we er niet altijd bij stil dat iets banaals zoals cataract nog voor blindheid kan zorgen”, zegt één van de zaakvoeders, Steven Albrecht. Deze oogziekte kan met een eenvoudige ingreep worden verholpen. Toch wordt deze ingreep nog niet overal ter wereld uitgevoerd. Dat hierdoor zelfs kinderen niet meer kunnen zien, naar school gaan, … raakt ons enorm.

Door Licht voor de Wereld te steunen, maken we oogzorg wereldwijd toegankelijker. Dat we door onze bijdrage een kind terug kunnen doen zien, kind kunnen laten zijn, kansen geven, geeft ons een hartverwarmend gevoel. Vandaar de vanzelfsprekende keuze om gedurende het hele jaar een deel van onze opbrengst aan Licht voor de wereld te schenken.

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’