Creativity

Jouw kunstwerk opent ogen!

  Licht voor de Wereld wil dit jaar samen 10.000 ogen openen. Onze Opticiens voor de Wereld organiseren daarom een fantastische creatieve actie. De actie start op donderdag 14 oktober 2021: Werelddag van het Zicht.
   

  Doe mee!

   

  Laat je kind, kleinkind, neefje of buurkindje een origineel kunstwerkje maken rond het thema ‘ogen’. Je helpt mee ogen openen in Afrika en de kunstenaar maakt kans op een fantastische prijs!

   

  Breng tussen 13 oktober en 13 november 2021 een kunstwerk rond het thema ‘oog’ binnen bij jouw ‘Opticien voor de Wereld’ of mail een foto ervan naar info@lightfortheworld.be. Hoe creatiever, hoe liever: een mooie tekening van een oog of een gekke bril, een knutselwerk, een creatieve foto of filmpje, … Vergeet je geen e-mailadres te vermelden op je kunstwerk? Dan kunnen we je meer info geven over onze werking en je contacteren als je wint! De winnaars worden bekend gemaakt op 6 december.

  Per deelnemende optiekwinkel krijgen er twee winnaars een hypermoderne VR-bril, geschonken door Zeiss of een prachtige, in Congo handgemaakte, knuffel. Veel succes!

  Deelnemende ‘Opticiens voor de Wereld’

   

   

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.