Interactief lessenpakket

Interactief lessenpakket

Griet van Lier zet zich sinds kort in als vrijwilligster voor Licht voor de Wereld. Ze werkte een razend interessant lessenpakket uit voor het lager, secundair en hoger onderwijs. Rekening houdend met de leeftijd en de leerstijl besteedt Griet tijdens haar gastles aandacht aan het oog en de werking ervan. Daarnaast geeft ze les over de problematiek rond blindheid en slechtziendheid bij ons in België en in ontwikkelingslanden. Op basis daarvan wordt de werking van Licht voor de Wereld uitgelegd.

(lees verder onder het filmpje)

Griet is zelf verpleegkundige en heeft de lerarenopleiding gevolgd. Ze houdt rekening met de eindtermen bij het samenstellen van de gastles. Zo is het voor de leerkrachten interessant want ze verliezen geen lesuren door de gastles. De les duurt een voormiddag en is erg ervaringsgericht. Leerlingen kruipen in de huid van een blinde of slechtziende persoon, leren hun naam in braille schrijven en ontdekken zelf nog veel meer over hun ogen aan de hand van verschillende proeven.

Elke les wordt zoveel mogelijk aangepast aan de vraag van de betreffende leerkracht en school.
Interesse om het lessenpakket aan te vragen? Contacteer dan Griet Van Lier via griet.van.lier@lightfortheworld.be of op 02 412 08 06. Een aanrader!

Griet en de leerlingen van het vijfde leerjaar van Gemeentelijke Basisschool Van Asbroek uit Jette.
(Foto’s: Amy Mason)