‘Iedereen verdient een klare kijk’

De zaakvoerders van optiek Nijs met het bordje van Opticiens voor de Wereld

‘Iedereen verdient een klare kijk’

We mogen Optiek Nijs uit Herzele tot één van onze nieuwe ‘Opticiens voor de Wereld’ rekenen. Zaakvoerder Gertjan Nijs legt uit waarom hij de strijd tegen kinderblindheid zo belangrijk vindt: “Wij hebben zelf een dochter van vier jaar en kunnen ons niet voorstellen dat zij slechtziend of blind door het leven zou moeten gaan. Iedereen verdient een klare kijk op de wereld! Via Licht Voor De Wereld willen wij kinderen in Afrika hetzelfde basisrecht geven.”

Optiek Nijs

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’
Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.
Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’