fbpx
 

“Iedereen heeft het recht om goed te zien”

Habex

“Iedereen heeft het recht om goed te zien”

Optiek Habex uit Genk maakt ook deel uit van onze ‘Opticiens voor de Wereld’. Zaakvoerder Bart Habex moest niet lang nadenken toen we hem de vraag stelden.

Hij licht zijn motivatie toe:
“Bij optiek Theo Habex kan je terecht met de hele familie. Als volwassene moet je bij Habex zijn. Kinderen kunnen hun modebewust hartje ophalen bij Habex Junior. Dagelijks zoeken wij naar oplossingen voor visuele problemen zodat we heel de familie kunnen verzekeren van een optimaal zicht. We beseffen maar al te goed dat dit niet overal even evident is. Daarom steunen wij Licht voor de wereld. Want iedereen heeft het recht om goed te zien!”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.
Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld op jaarlijkse basis financieel te ondersteunen. Dankzij de bijdrage kan een oogarts in één van onze projecten twee kindercataractoperaties uitvoeren en het nodige medische materiaal aankopen. Daarnaast vervult de optiekzaak ook een sensibiliseringtaak door klanten te informeren over de grote ongelijkheid op vlak van oogzorg.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’