Optiek Goovaerts

Optiekzaak Goovaerts is Opticien voor de Wereld

  Optiekzaak Goovaerts uit Deurne is de nieuwe ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak steunt onze organisatie om kwalitatieve medische zorg voor kinderen met vermijdbare blindheid te kunnen waarborgen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Zaakvoerders Dinny en Lieven staan enthousiast tegenover dit initiatief en kijken uit naar de samenwerking: “Toen we de uitleg kregen over de werking van ‘Licht voor de Wereld’, hebben we geen seconde getwijfeld om mee te stappen in dit verhaal en een jaarlijkse bijdrage te doen. Op deze manier strijden we mee tegen vermijdbare kinderblindheid. Elke dag dat een kindje niet kan zien, is een dag te veel. We vinden het belangrijk dat elk kind, waar ook ter wereld, een kans krijgt en dat oogzorg toegankelijk is voor iedereen.”

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

  Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.