fbpx
 

“Goede oogzorg is geen evidentie”

“Goede oogzorg is geen evidentie”

DM Optiek steunt Licht voor de Wereld in de strijd tegen kinderblindheid. De optiekzaak uit Hamme ontvangt het label van ‘Opticien voor de Wereld’. Zaakvoerder Jo De Meulenaer nam met veel enthousiasme de beslissing om de organisatie te steunen:

“Dankzij Licht voor de Wereld realiseren we ons eens te meer dat goede oogzorg niet overal een evidentie is. Het accent op de meest kwetsbare groep, de jongste kinderen, trok ons over de streep. We zijn blij een bijdrage te leveren aan hun toekomst. Bovendien zijn we er zeker van dat het geld goed wordt besteed.”

(lees verder onder de foto) 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.