Geëngageerde bedrijven openen ogen!

  Steeds meer bedrijven willen iets terugdoen voor de samenleving en engageren zich in kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen voor een goed doel. Door Licht voor de Wereld te steunen, geven bedrijven mee de allerarmste mensen in Afrika opnieuw zicht op een toekomst.

  Wat zijn de plannen van Licht voor de Wereld dit jaar?

  Ook voor 2019 is Licht voor de Wereld ambitieus en zijn er heel wat interessante projecten waarvoor geëngageerde bedrijven een waardevolle steun kunnen betekenen.

  Onze projecten voor inclusief onderwijs blijven groeien. We hebben de ambitie om zo veel mogelijk kinderen met een visuele beperking te integreren in klassen met hun ziende leeftijdsgenootjes. Bovendien blijven we verder werken om kwaliteitsvolle oogzorg toegankelijk te maken voor iedereen, ook de allerarmste mensen.

  Lees hier alles over onze plannen in Afrika voor dit jaar: https://www.lightfortheworld.be/plannen-afrika-2019/

  Samen openen we ogen!

  Licht voor de Wereld verwelkomt alle steun, groot of klein. We gaan graag samen met een geïnteresseerd bedrijf op zoek naar  een samenwerking op maat. Graag bespreken we de verschillende projecten waarvoor elke steun het verschil kan maken.

  Ook de medewerkers van een bedrijf met een warm hart willen zich ongetwijfeld mee inzetten voor deze prachtige projecten. Met Licht voor de Wereld startten we een handig online platform waarmee iedereen gemakkelijk een actie kan opstarten: https://actie.lichtvoordewereld.be/.

  Bovendien organiseren we elk najaar (oktober-december) een grote campagne, waaraan ook geëngageerde bedrijven en hun medewerkers kunnen deelnemen. Daarnaast zijn wij elk jaar een van de goede doelen tijdens de Warmste Week van Studio Brussel. Heel wat leuke momenten dus waarop een enthousiaste actie op poten kan worden gezet.

  Wilt u graag meer informatie? Neem contact op met Kris Van Kerkhoven (Fundraising & Communication Manager) : mail hem (kris.van.kerkhoven@lightfortheworld.be) of bel (+32 2 412 08 01).

  Enkele bedrijven die mee ogen openen:

  Wever & DucréDe Kortrijkse gerenommeerde fabrikant van designverlichting Wever & Ducré gaf in maart een event in hun showroom. In plaats van geschenken in ontvangst te nemen, stimuleerden ze hun gasten om een bijdrage te geven aan Licht voor de Wereld. Wever & Ducré wil graag een lichtpunt zijn voor anderen en dit is meteen ook een knipoog naar hun eigen bedrijf. De prachtige actie bracht 1.580 euro op! Daarmee kunnen we maar liefst dertig(!) mensen opnieuw zicht schenken! (https://actie.lichtvoordewereld.be/project/20512)
  ODTHODTH verkoopt lekkere snoepzakjes ten voordele van Licht voor de Wereld aan chauffeurs en bezoekers. (https://actie.lichtvoordewereld.be/organization/4044/projects)
   

  Opticiens voor de WereldOnze Opticiens voor de Wereld openen mee ogen. Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania. (https://www.lightfortheworld.be/word-opticien-voor-de-wereld/)