Fabien

Fabien kan weer zien!

  De 11-jarige Rwandese Fabien heeft door een ongeluk een oogletsel opgelopen. Bij niet tijdige behandeling verliest hij het zicht in dit oog.

  Fabien is een elfjarige jongen uit het westen van Rwanda. Hij raakt enkele dagen geleden gekwetst aan zijn rechteroog. Hij lijdt erg veel pijn en ziet niets meer door dit oog. Zijn ouders vrezen het ergste. Zijn vader neemt hem mee naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Hier is echter geen oogarts. Gelukkig is de verpleegkundige, gespecialiseerd in oogheelkunde, goed opgeleid om vast te stellen dat de kwetsuur ernstig is. Hij verwijst Fabien en zijn vader door naar het Kabgayi oogziekenhuis. Fabien’s vader is zeer verbaasd en tegelijkertijd blij dat het oogziekenhuis open is. Door de maatregelen die de regering treft om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is er helaas geen openbaar vervoer. De oogverpleegkundige erkent de dringendheid en laat Fabien en zijn vader met een ziekenwagen naar het oogziekenhuis brengen.

  Dit is een wijze beslissing. Dokter Théophile stelt hyfemie vast in Fabien’s oog. Het is een bloeding in de voorste oogkamer en kan, indien niet tijdig behandeld, leiden tot onherroepelijke blindheid.

  Fabien’s vader vreest dat zijn zoon nooit meer goed zal kunnen zien. De dokter verzekert hem dat ze er tijdig bij zijn om zijn zicht te redden. Hij voert dezelfde dag nog een chirurgische ingreep uit. De volgende dag ziet Fabien opnieuw. Wel nog wat wazig maar dokter Théophile verzekert hem en zijn vader dat zijn zicht de komende dagen zal verbeteren. Fabien zal opnieuw goed kunnen zien!

   

  Help ons nog meer kinderen zoals Fabien opnieuw zicht te schenken. Doe vandaag nog een gift.