ELK KIND EEN BRIL

MET ONZE OPTICIENS
VOOR DE WERELD
MAKEN WE DIT WAAR.

579
kinderen
kregen een bril
dankzij onze
Opticiens voor de Wereld

Wist je dat veel kinderen in ontwikkelingslanden oogproblemen hebben maar zich geen bril kunnen veroorloven? Een kinderbril kost gemiddeld twintig euro in de optiekzaken verbonden aan onze partnerziekenhuizen in Congo, Rwanda en Tanzania. Met de hulp van onze ‘Opticiens voor de Wereld’ en hun klanten kunnen we elk kind een bril schenken!

De zevenjarige Mbedji kreeg een bril in het oogziekenhuis van Mbuji Mayi. (Foto: András Hajdú)

WAT DOET LICHT VOOR DE WERELD?

In onze partnerlanden Congo, Rwanda en Tanzania hebben kinderen met oogproblemen vaak geen toegang tot kwaliteitsvolle oogzorg. Hierdoor gaan ze helemaal niet naar school. Deze situatie heeft een zware impact op hun opleiding en hun toekomst. Licht voor de Wereld onderneemt actie!

We screenen kinderen en bieden hen, indien nodig, kwaliteitsvolle oogzorg aan. Lokale specialisten bepalen met een refractietest welke brilsterkte ze nodig hebben. Dankzij deze bril geven we hen zicht op een betere toekomst!

ONZE PARTNERS

Met de financiële steun van

ZEISS

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen. Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label te behalen, gaat een optiekzaak het engagement aan om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Ze informeren eveneens hun klanten over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg. Sensibilisering levert een belangrijke bijdrage aan de strijd tegen de kloof tussen arm en rijk.


 

Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.

GEMIDDELDE JAARRESULTATEN

oogziekenhuis
9

oogziekenhuizen

consultaties
270000

consultaties

oogoperaties
22000

operaties

cataractoperatie
12000

cataractoperaties

bril
28000

brillen

inclusief onderwijs
700

kinderen naar school