fbpx
 

Elk kind een bril

Elk kind een bril

26 miljoen mensen in ontwikkelingslanden hebben een vorm van vermijdbare blindheid.  Heel wat kinderen in ontwikkelingslanden hebben oogproblemen, maar kunnen zich geen bril veroorloven. Om hiervoor aandacht te vragen, lanceren we op Werelddag van het Zicht de campagne ‘Elk kind een bril’.

Vanaf de Werelddag van het Zicht op 8 oktober tot en met 31 december 2020 wil Licht voor de Wereld genoeg geld inzamelen om 500 kinderen in Afrika van een bril te voorzien. Een bril voor een kind kost gemiddeld twintig euro in de optiekzaken verbonden aan onze partnerziekenhuizen. We krijgen de hulp van onze ‘Opticiens voor de Wereld’ en hun klanten om samen dit doel bereiken.

Op woensdag 7 oktober organiseert Licht voor de Wereld een unieke actie bij enkele van onze ‘Opticiens voor de Wereld’. Voorbijgangers zullen er de kans krijgen om met iemand die ze graag zien een foto te nemen in een photobooth. Want niet alleen zien zou vanzelfsprekend moeten zijn, ook graag zien. Op volgende locaties zal de actie plaatsvinden:

  • Aalst: bij Opticien Alain Afflelou (Kattenstraat 7, Aalst)
  • Genk: bij Optiek Theo Habex (Stationstraat 24, Genk)
  • Lier: bij Brillier (Antwerpsestraat 1, Lier)
  • Ieper: bij Brilcenter Bonte (Rijselstraat 17, Ieper)
  • Luik: bij Les Opticiens Gilson (Rue Saint-Gilles 84, Luik)
  • Aarlen: bij Arnold Optique (Grand Rue 15, Aarlen)

Deze actie is ook meteen de aftrap van de campagne ‘Elk kind een bril’ waarbij 68 ‘Opticiens voor de Wereld’ geld inzamelen om 500 kinderen in Afrika van een bril te voorzien.

Alle deelnemende opticiens en meer informatie over de campagne kan je hier terugvinden: https://www.lightfortheworld.be/elkkindeenbril/.