fbpx
 

“Mensen een beter leven schenken”

“Mensen een beter leven schenken”

De Rwandese dokter Livin Uwemeye studeert oftalmologie aan de Tanzaniaanse Universiteit KCMUCo (Kilimanjaro Christian Medical University College), met een door Licht voor de Wereld gefinancierde studiebeurs.

Eens hij zijn diploma op zak heeft, zal hij het team van het Kabgayi oogziekenhuis in Rwanda versterken. Livin Uwemeye is 31 jaar en behaalde in 2015 zijn doktersdiploma aan de University of Rwanda.

“Zijn verhaal is mij altijd bijgebleven”

“Ik heb daarna voor oftalmologie gekozen omdat ik geïnspireerd was door het verhaal van een vroegere klasgenoot. Hij was slechtziend en lezen viel hem heel zwaar, wat studeren erg moeilijk maakte. Na het secundair onderwijs liet hij zich in het Kabgayi oogziekenhuis opereren. Na de operatie, kon hij veel beter zien. Nu studeert hij om anesthesist te worden. Zijn verhaal is mij altijd bijgebleven.”

Dokter Livin wil zich specialiseren in pediatrische oftalmologie om kinderen met oogziekten te kunnen behandelen. “Dankzij oogheelkunde kan ik mensen een beter leven schenken en dat vind ik het belangrijkste aspect van mijn beroep.”

Aan de slag in het Kabgayi oogziekenhuis

De jonge arts zal in oktober 2020 afstuderen en aan de slag gaan in het Kabgayi oogziekenhuis om de werkdruk van het team van dokter Théophile Tuyisabe te verlichten.

Wil je ons ook steunen en zo mensen een beter leven schenken? Doe vandaag nog een gift!