Optiek de Beenhouwer

Optiek de Beenhouwer is Opticien voor de Wereld

  Optiek de Beenhouwer is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit hartje Brasschaat ontvangt het label van Licht voor de Wereld.

  Het optiekbedrijf werd al in 1950 opgericht en in 2014 overgenomen door zaakvoerders Amelie en Domien. Zij willen graag hun steentje bijdragen in de strijd tegen kinderblindheid.

  (lees verder onder de foto’s)

   

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.