“Een operatie maakt een wereld van verschil!”

I-Care opticien

“Een operatie maakt een wereld van verschil!”

 I-care, een geëngageerde optiekzaak uit Halle steunt Licht voor de Wereld in de strijd tegen kinderblindheid als ‘Opticien voor de Wereld’.

“Goed zien is een essentieel onderdeel van onze ontwikkeling en levenskwaliteit. De mogelijkheid om te studeren, zich te ontwikkelen, te werken is voor ons vanzelfsprekend. In Afrika kan een gewone kindercataractoperatie een wereld van verschil maken” zegt Pascal de Bruyn, zaakvoerder van I-care. “Voor I-Care past het project van Licht voor de Wereld perfect in onze poging om maatschappelijk verantwoord te ondernemen en daarom steunen wij graag dit project.”

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’ 

Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

Meer info over ‘Opticiens voor de Wereld’.