BrilLier is ‘Opticien voor de Wereld’

BrilLier optiek opticiens voor de wereld

BrilLier is ‘Opticien voor de Wereld’

“Kwalitatieve oogzorg vinden wij zeer belangrijk. Niet enkel bij ons in de zaak, maar ook in Afrika, waar dit niet zo vanzelfsprekend is,” leggen Nico Verlinden en An Van Ostaeyen uit, zaakvoerders van BrilLier.

De twee Lierse optiekers ondersteunen zeer graag het werk van Licht voor de Wereld als ‘Opticien voor de Wereld’:

“De ngo maakt kwalitatieve oogzorg mogelijk in Afrika. Ze zorgen onder andere voor cataractoperaties bij kinderen, zodat ook zij een mooie toekomst kunnen hebben.”

 

Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

De rol van opticiens is het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze zorgen voor een optimale gezondheid van de ogen. Met het label ‘Opticien voor de Wereld’ doen ze hetzelfde voor duizenden kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Deze bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om twee kindercataractoperaties uit te voeren. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

We zijn al onze ‘Opticiens voor de Wereld’ zeer dankbaar voor hun solidariteit.

 

Meer info over ‘Opticien voor de Wereld’.