Alvin en zijn mama

Samen openen we ogen!

  Wist je dat er vandaag nog steeds blinde kinderen zijn die met een relatief eenvoudige operatie opnieuw zouden kunnen zien? De kleine Alvin uit Tanzania krijgt traumatische cataract in het oog nadat hij gekwetst raakt bij het spelen met een stok. Gelukkig vindt zijn mama de weg naar het ziekenhuis dat Licht voor de Wereld steunt.

  1,4 miljoen kinderen wereldwijd zijn blind. Maar liefst de helft daarvan heeft een vorm van vermijdbare blindheid. Dit betekent dat hun visuele beperking rechtstreeks in verband staat met armoede en moeilijke toegang tot medische zorgen.

  Het verhaal van Alvin

  Eén van deze kinderen is de kleine Alvin uit Tanzania. Hij ziet niets meer in zijn linkeroog na een ongeluk tijdens het spelen. Zijn mama Maria en haar man sparen wat geld om naar het lokale ziekenhuis te trekken. Veel overschot voor onverwachte kosten is er niet. Een arts stelt vast dat de peuter traumatische cataract heeft. Een oogoperatie dringt zich op om Alvin’s zicht te herstellen.

  Hiervoor moet de familie naar het gespecialiseerde KCMC-ziekenhuis dat aan de voet van de Kilimanjaro ligt. “Wij kennen KCMC, maar we raken er niet omdat het transport duur is en we bovendien de operatie niet kunnen betalen”, legt mama Maria uit. Gelukkig hoort Henry hun verhaal. Hij is de verantwoordelijke voor het programma rond de preventie van kinderblindheid bij KCMC . Dankzij de milde giften van haar sympathisanten zorgt Licht voor de Wereld dat alle kinderen onder de vijf jaar een gratis behandeling krijgen. Dokter Mchikirwa, een Tanzaniaanse gespecialiseerde kinderoogarts, opereert Alvin. Hij kan opnieuw zien en heeft weer zicht op een mooie toekomst!

  Doe nu een gift en schenk zicht aan een kind zoals Alvin.

  SCHENK ZICHT
  AAN EEN KIND

  Jij kan een grote impact hebben op het leven van een blind kind.
  Met 150 euro schenk je een kind zoals Alvin weer zicht dankzij een operatie onder volledige verdoving.

  SCHENK
  ZICHT

  Met 52 euro, de kost van een cataractoperatie, red je het zicht van een volwassene.
  Samen geven we aan mensen die nu nog in duisternis leven, zicht op een toekomst.

  OPEN OGEN
  DOE EEN GIFT

  Welk bedrag je ook schenkt, jouw gift maakt een zichtbaar verschil.
  Samen kunnen we vermijdbare blindheid de wereld uithelpen.