Alain Afflelou Aalst

Alain Afflelou Aalst draagt hun steentje bij!

  Opticien Alain Afflelou Aalst is ‘Opticien voor de Wereld’. De optiekzaak uit Aalst ontvangt het label van Licht voor de Wereld. Peter Vanhecke, de zaakvoerder van de optiekzaak legt uit waarom hij zich engageert:

  “Het is belangrijk dat we in Europa ons steentje proberen bij te dragen. Met onze steun kan Licht voor de Wereld mensen in Afrika kwaliteitsvolle oogzorg bieden.”

  Alain Afflelou Aalst was één van de enthousiaste opticiens die deelnam aan onze actie op World Sight Day, in het najaar van 2020. TV Oost kwam langs tijdens de actie, en maakte deze leuke reportage.

  (lees verder onder de foto’s)

  Gif Alain Afflelou Aalst
  Foto: Leuke actie met photobooth bij onze Opticiens voor de Wereld, naar aanleiding van World Sight Day.

  Over het label ‘Opticien voor de Wereld’

  Opticiens willen het zicht van hun klanten optimaliseren en beschermen. Ze geven hen de beste zorg voor een optimale gezondheid van de ogen.  Het label ‘Opticien voor de Wereld’ geeft hen de kans om hetzelfde te doen voor duizenden slechtziende en blinde kinderen in Congo, Rwanda en Tanzania.

  Om het label ‘Opticien voor de Wereld’ te behalen, engageert de optiekzaak zich om Licht voor de Wereld financieel te ondersteunen. Hun jaarlijkse bijdrage laat een lokale oogarts in een van onze projecten toe om elk jaar twee kindercataractoperaties uit te voeren en het nodige medische materiaal aan te kopen. De opticiens informeren ook hun cliënteel over de wereldwijde ongelijkheid op het vlak van oogzorg en de relatief eenvoudige oplossing die Licht voor de Wereld aanreikt.

  Hier vind je nog meer informatie over al onze Opticiens voor de Wereld.